fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
2024

Sisters Sensing China

I april 2024 besøgte den danske performancegruppe Sisters Hope vores kulturcenter i Beijing. Sisters Hopes ophold i Kina er en del af et langsigtet strategisk samarbejde med Dansk Kulturinstitut under navnet »Sisters Sensing the World: Beyond Economic Rationality« med det formål at udforske et potentielt sanseligt samfund i en række forskellige sammenhænge. Hvordan vil verden ændre sig, hvis vores  eksistens’ primære fokus er ren sansning?

 

Den metode, som Sisters Hope-projektet både praktiserer og prædiker, er aktiv legemliggørelse. Det betyder, at man åbner op for den sanselige måde at være i verden og høre til i samfundet på. “Søstrene” beder dig om at overveje, hvordan et samfund, der er bestemt af sanselighed, ville se ud.

 

Deres nye projekt Sisters Sensing søger især at udforske sanselighed på tværs af grænser og kulturer gennem en 12 timers performativ vandring. I Kina blev vandringen gennemført den 27. april i området Aranya med en afsluttende performance i Aranya Art Center.

 

Vandringen er den første fase af en række vandringer, der også vil finde sted i lande i Asien, Europa og Sydamerika senere på året. Mens Sisters Hope var i Kina, var de i kontakt med lokale kuratorer og producenter i håb om at organisere fremtidige projekter.

 

Læs mere om Dansk Kulturinstitut og Sisters Hope’s samarbejde her og her