fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
2024

Planter fra Tranquebar

I 2024 var vi med til at åbne af udstillingen ”Planter fra Tranquebar” , som viste planter og botaniske tegninger fra Tharangambadi, der stammer fra det 18. og tidlige 19. århundrede. Udstillingen var skabt af vores projektpartner Statens Naturhistoriske Museum og understregede Tranquebars rolle som videnskabeligt center i 1700- og 1800-tallet.

 

Udover at formidle Tranquebars botantik var ambitionen med udstillingen at øge børn og unges viden om og interesse for naturen og naturvidenskabeligt arbejde. Og det lykkedes især, da vi samlede eleverne fra St. John´s Elementary School, Hope Foundation School, Muslim Aided School og Plütschau Elementary School.

 

Børnene demonstrerede alle de talenter, der er nødvendige for en kommende botaniker: fra planteindsamling og GPS-lokalisering til konservering, montering og syning af de tørrede planter på herbarieark, planteidentifikation på latin og tamil, blyantstegning og ikke mindst: masser af nysgerrighed, fokus og arbejdsglæde.

 

I billedalbummet nedenfor ses både børnene og eksempler på de trykte plancher, som indgik i selve udstillingen.

 

French Institute of Pondicherry og deres tre indiske botanikere ledede workshoppen, som foregik i Danish-Indian Cultural Centre, der drives af Foreningen Trankebar-Indien og deres lokale partnere.

 

Foreningen Trankebar lagde hus til udstillingen.